Bovenkant van de pagina
Direct naar content

Het coronavirus

Door Fysio Haarstraat op vrijdag 01 mei 2020

Laatste Update 01-05

Fysio Haarstraat gaat per 04-05-2020 gefaseerd open voor fysiotherapeutische zorg!

Vanaf maandag 4 mei plannen we weer gefaseerd behandelingen in de praktijk!

De fysieke mogelijkheden voor fysiotherapie in de praktijk wordt binnen Fysio Haarstraat op de meest veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een goedgekeurd protocol waarbij de veiligheid voor de cliënt en therapeut voorop staat. Met deze voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie binnen de 'anderhalve meter samenleving' worden uitgevoerd. We werken daarom voorlopig met een volledig aangepast rooster, dat wil zeggen dat er maar maximaal 1 therapeut in de praktijk aan het behandelen is. Hiervoor hanteren we een werkschema dat op elkaar afgestemd is in gescheiden tijdsblokken per therapeut.

Restricties

Echter, zitten er nog een aantal restricties en maatregelen aan het heropenen en opschalen van deze zorg. De praktijk is anders ingericht, zodat de anderhalve meter tot elkaar aangehouden kan worden.
Onze fysiotherapeuten zullen persoonlijke beschermingsmiddelen dragen wanneer fysiotherapeutische interventies binnen 1,5 meter noodzakelijk zijn.
Wilt u een afspraak maken? Dan kan dit alleen op "afstand" en hiervoor kunt u NIET in de praktijk komen.

U kunt een afspraak maken bij onze praktijk door te bellen naar: 0548 - 745133 en de voicemail in te spreken. Spreek uw klacht/hulpvraag, naam en geboortedatum in en wij bellen u zo spoedig mogelijk, dezelfde dag nog terug. Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen of stuur een mail naar info@fysiohaarstraat.nl.

Triage/stappenplan

Wanneer we contact met u opnemen stellen we u een aantal vragen omtrent klachten en symptomen die passen bij het coronavirus.
Daarna overleggen we samen met u wat de behandelmogelijkheden zijn.
De fysiotherapeut bepaalt uiteindelijk of het noodzakelijk is en op welke wijze een behandeling kan plaatsvinden.
Verder is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van het huidige beleid binnen Fysio Haarstraat.
Daarnaast gaat u, als u een behandeling bij ons in de praktijk heeft, akkoord met de voorgestelde behandeling, waarbij er ondanks alle voorzorgsmaatregelen er altijd een kleine kans op besmetting met het coronavirus aanwezig is.
We hopen op ieders begrip hiervoor.

Behandeling

Wanneer er een behandeling gepland wordt, krijgt u van ons een afspraakbevestiging per mail en zal er 24 uur voor de afspraak nog een reminder volgen. In beide mails staan alle regels en maatregelen genoemd waar we ons aan moeten houden! Lees deze informatie dus aandachtig door en volg de instructies op.

Het is belangrijk dat u beseft dat u NIET naar de praktijk mag komen wanneer u alsnog symptomen krijgt die mogelijk duiden op besmetting met het corona virus. Hierbij moet u denken aan: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging/koorts (> 38 C graden). Ook als u hooikoorts klachten heeft of als er mensen binnen uw gezin zijn die op dat moment wel deze symptomen hebben, hetgeen kan duiden op aanwezige besmetting binnen het gezin, dan kunt u NIET naar de praktijk komen.

We vragen iedereen om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden:

 • U heeft de mail die u heeft gekregen betreffende het huidige beleid binnen Fysio Haarstraat gelezen
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider
 • Vergeet niet om 2 eigen handdoeken mee te nemen, waarvan 1 het formaat badlaken heeft en neem eventueel een thuis gevulde bidon water mee
 • Zorg dat u maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct naar huis
 • Houd u aan de 1,5 meter afstand
 • Desinfecteer u handen bij binnenkomst
 • Hoesten en niezen aan de binnenkant van elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Maak gebruik van de uitgang die de fysiotherapeut aangeeft
 • Schudt geen handen
 • Kleed u indien nodig, thuis om
 • Maak geen gebruik van het toilet
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op

U kunt ervan uitgaan dat wij altijd wanneer het nodig is, persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals; een mondkapje, handschoenen en een bril, zullen dragen tijdens de behandeling.

Laten we samen zorgen voor een succesvolle en verantwoorde opstart van de fysiotherapie zodat we u ook in de komende maanden kunnen blijven helpen wanneer dit nodig is.

Team Fysio Haarstraat


Laatste Update 31-03

Op advies van de overheid blijft onze praktijk gesloten voor behandelingen in onze praktijk. Deze nieuwe maatregel geldt tot 28 april.

Wij bieden wel de mogelijkheid voor advies en ondersteuning middels telefonische- of videoconsulten.

Neem hiervoor gerust contact met ons op, weliswaar op afstand op dit moment, vertrouwen wij erop dat u ons bereikt wanneer nodig.

0548-745133

Info@fysiohaarstraat.nl


Update 24-03
betreffende het coronavirus

Beste patiënten,

Op advies van de overheid stoppen wij vanaf heden met behandelen in onze praktijk. Deze maatregel geldt in eerste instantie tot 6 april.

Wij bieden wel de mogelijkheid voor advies en ondersteuning middels telefonische- of videoconsulten.

Neem hiervoor gerust contact met ons op, weliswaar op afstand op dit moment, vertrouwen wij erop dat u ons bereikt wanneer nodig.

0548-745133

Info@fysiohaarstraat.nl


Update: 20-03 beleid Fysio Haarstraat betreffende het coronavirus:

Beste patiënten,

Naar aanleiding van veel gestelde vragen hierbij een praktijk update met betrekking tot het Coronavirus!

Allereerst enorm bedankt voor alle steun en begrip die wij tot op heden hebben mogen ontvangen.

Als Fysio Haarstraat staan wij voor de onmogelijke taak om een keuze te maken tussen persoonlijke en maatschappelijke belangen. Een overweging waarbij ethische en medische normen en waarden worden afgewogen. De keuze van elk individu, zowel patiënt als therapeut, wordt hierin gerespecteerd.

We hebben besloten dat we alleen open blijven voor de hoogstnoodzakelijke individuele gevallen waarbij een behandeling niet kan wachten tot 6 april.

Als paramedici willen wij uiteraard onze verantwoordelijkheid nemen en zorg bieden waar noodzakelijk is. Een ieders gezondheid mag daarbij natuurlijk niet in het geding komen. Daarom volgen wij de voorzorgsmaatregelen zoals die door het RIVM zijn opgesteld.

Weliswaar op afstand op dit moment, vertrouwen wij erop dat u ons bereikt wanneer nodig.

0548-745133
Info@fysiohaarstraat.nl

Groeten Fysio Haarstraat

Afmelden voor een behandeling:

Wilt u zich afmelden voor een behandeling dan verzoeken wij u, de afspraak 24 uur van tevoren per e-mail af te melden. Dit kan via het algemene praktijk-mailadres: info@fysiohaarstraat.nl

Alvast bedankt voor uw begrip, namens het team van Fysio Haarstraat

Wij zullen onze maatregelen per dag beoordelen of ze bijgesteld moeten worden.

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysio Haarstraat de richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk:

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega's en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparatuur en deze goed te reinigen na elk gebruik.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

 • Was je handen regelmatig;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Binnen Fysio Haarstraat volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op de website van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

Meer weten?

Neem contact op met de praktijk. We informeren je graag verder.

Update coronavirus 12-03-2020:

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen zijn:

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico's. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 6 april.

Update Coranavirus 16-03-2020

Vanaf maandag 16 maart gaan alle groepstrainingen NIET DOOR in ieder geval tot en met 6 april 2020. U kunt hierbij denken aan Zwangerfit,mamafit Fitkids, Weerbaarheidstraining Rots en Water. Wij nemen meteen begin van de week contact met u op.

LET OP: tot nader order gaan individuele behandelingen wel gewoon door! We houden de berichtgeving en het advies van de Overheid in de gaten en zullen, indien nodig, de voorwaarden in de praktijk veranderen.

Mogelijkheid tot niet urgente behandelingen uit te stellen

Verloopt uw revalidatie of herstel voorspoedig dan kunt u in overleg met u therapeut besluiten om de behandeling uit te stellen.

Wanneer u toch behandeld wilt worden dan vragen wij aandacht voor de Algemene maatregelen:

- Als u verkouden, keelpijn, hoofdpijn en/of koorts heeft verzoeken wij u dringend om NIET naar de praktijk te komen.

- Hetzelfde advies geven we u als u behoort tot de groep kwetsbare patiënten. Hieronder vallen mensen van 70 jaar en ouder en mensen met aandoeningen aan de longen, hart, diabetes , ernstige nieraandoeningen of verminderde
weerstand tegen infecties.

- Wij verzoeken alle patiënten om een eigen handdoek mee te nemen naar zijn/haar afspraak.

- Wij verzoeken alle patiënten het gebruik van de wachtkamer zo minimaal mogelijk te houden

- Wij verzoeken alle patiënten op de praktijk zijn/haar handen te wassen/desinfecteren.

- Wij verzoeken alle patiënten indien u bij ons een afspraak heeft, zoveel waar mogelijk ALLEEN op de afspraak te komen.

- Wij schudden geen handen

- Er zijn extra hygiëne maatregelen van krachtWij zijn wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Bij akkoord kunt u onze website direct bezoeken.
Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor statistieken, advertenties en sociale media. De cookies bewaren geen persoonsgegevens en zijn dus niet aan een individu te koppelen.

Terug naar de bovenkant van de pagina